[O2] Emulator zaworu EGR - chętni do testowania

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • faza_1000
    Drive
    • 2009
    • 50
    • Octavia III (5E3)
    • AKL 1.6 MPI 101 KM
    • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Mianowicie chodzi o wkładkę wentyla nr- 8e0820855 jeżeli ktoś mnie nie zrozumiał.
  • tadfi
    Rider
    • 2008
    • 501
    • Octavia III combi (5E5)
    • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Witam,

kolega jest w trakcie opracowywania emulatora zaworu EGR dla naszych Octavek (silniki TDI, które zgłaszają błędy po zaślepieniu lub przy uszkodzonym zaworze). Gdyby ktoś z okolic Dobrej, Limanowej mógł pomóc w testach, to proszę dać znać na priva. Dla tej osoby emulator będzie gratis. Byłaby to dużo tańsza i prostsza alternatywa do programowego usunięcia EGR-a.
    TadFi
    Breloki, logo na klapę i inne gadżety

Komentarz

• Kicer
      Ambiente
      • 2011
      • 217

Ale przepraszam, jak konstruktor chce zrobić "emulator" zaworu recyrkulacji spalin jak sterownik sprawdza czy egr działa na podstawie przepływomierza?

Pozdrawiam MArcin
      Skoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...

Komentarz

• tadfi
        Rider
        • 2008
        • 501
        • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Myślę, że sobie poradzi. Zrobił już emulatory do kilku silników, min. do Smarta, Opla, Renault. Skoro przepływomierz daje odpowiedni sygnał, to sygnał ten można zastąpić innym źródłem. Nie znam się na tym. Potrzebny jest samochód do testów, może się uda. Widziałem na ebay emulatory do silników TDI PD, więc jednak można.
        TadFi

Komentarz

• spacewalker
          Elegance
          • 2012
          • 940

A to nie prościej ten EGR wyłączyć w Sofcie ECU ? Skoro zaslepiony , to po co emulator ?

Komentarz

• tadfi
            Rider
            • 2008
            • 501
            • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Wyłączenie w sofcie kosztuje ca 200-300 zł i trzeba niejednokrotnie przejechać kilka setek kilimetrów, żeby go wyłączyć. Emulator bedzie kosztował na pewno o wiele mniej.

Emulator już gotowy. Potrzebuję osoby z Opola lub okolic, której "padł" zawór EGR. Emulator + zaślepka z kwasówki gratis.
            TadFi

Komentarz

Pracuję...